EL CIFP JOAN TAIX, AL PROGRAMA ERASMUS+

El Centre Integrat de Formació Professional Joan Taix de Sa Pobla, forma part d’un Projecte Erasmus+ què es desenvolupa en consorci amb la Conselleria d’Educació i Universitat del Govern, pels alumnes que cursen estudis de FP Bàsica i CFGM; i també posseeix un Projecte propi que es gestiona directament pels alumnes dels CFGS.

Aquests projectes donen l’oportunitat als alumnes per poder desenvolupar les seves pràctiques formatives a diferents països d’Europa; i als professors, de poder fer visites preparatòries, de seguiment o d’acompanyament a països del continent.

Durant aquest curs 2016/2017 s’han concedit quatre mobilitats, es a dir, que han estat beneficiaris d’una beca Erasmus+ quatre dels nostres alumnes que cursen estudis a les diferents famílies professionals, i així desenvolupar la seva formació pràctica a Europa.

En Toni Mercer, que cursa el Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques, ha desenvolupat la seva formació durant 5 setmanes al Turku Vocational Institute i també ha fet el manteniment de les instal·lacions de l’Ajuntament de Turku, tot això a Finlàndia. El seu tutor i professor responsable de les FCT, Bartomeu Mir, li va acompanyar en el viatge i va fer el seguiment de l’alumne els primers dies de l’estada.

D’altra banda, els estudiants en Carlos Muñoz i Miquel Àngel Morell, que cursen el Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Jardineria i Floristeria, varen dur a termini la seva formació, en Carlos amb la col·laboració del centre Jämsä College de la ciutat de Jyväskylä (Finlàndia), que va realitzar el seguiment de les seves pràctiques en una empresa dedicada al manteniment d’exteriors i zones verdes d’espais públics. En Miquel Àngel, amb la col·laboració del centre RBZ1 de Kiel, que va fer el seguiment de l’alumne al Jardí Botànic de la Universitat de Kiel, a Alemanya; aquest darrer alumne va estar acompanyat en el seu viatge i aclimatació per la seva tutora i professora Joana Buades. També la formació d’aquests dos alumnes ha tingut una durada de 5 setmanes.

A més a més, l’alumne Miquel Batle que cursa el Cicle Formatiu de Grau Superior de Paisatgisme i Medi Rural, ha pogut realitzar tot el període de les pràctiques formatives (10 setmanes) a la ciutat d’Amsterdam, a Holanda; en concret, al Jardí Botànic de la Universitat d’Amsterdam.

L’experiència ha estat molt gratificant i profitosa, tant pels alumnes com per al professorat participant, ja que s’endinsen a un país diferent, aprenent de la seva cultura i llengua, així com de la manera de fer feina a altres indrets del món.

FOTOS: https://goo.gl/photos/g8hCyapZPx9jEAXw6

 

Comparteix